Programok

2013. évi rendezvények a Badacsony Régióban: Badacsonytomaj; Badacsony; Badacsonytördemic; Szigliget; Ábrahámhegy.

Borbarangolás Badacsonyban – Február – Június minden szombaton

BorBarangolás Badacsonyban – egy jóízű kaland a Vulkánok völgyében …
Helyszín: Badacsonyi Borvidék pincéi

program-borbarangolasTélen és tavasszal is érdemes felkeresni Badacsonyt. Folytatódik a 365 nap BorBarangolás Badacsonyban! A badacsonyi borászok szombat esténként mutatják be a pincéik rejtekében őrzött legzamatosabb boraikat, melyeket ínycsiklandó falatokkal és kellemes dallamokkal tesznek még felejthetetlenebbé. Pihenje ki a hétköznapok fáradalmait a festői szépségű Vulkánok Völgyében! Februártól Június végéig színes programokkal és tüzes borokkal várják a badacsonyi családi pincészetek és vendéglők a BorBarátokat!
Szervező: Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület- Tourinform Iroda
Tel.: +36 87/ 531-013

Várkapunyitó – Március 30 – Április 1.
Helyszín: Szigligeti vár

program-varkapunyito-szigligetA Várkapunyitó rendezvény a vár szezonnyitója. Valamennyi korosztály számára tartogat érdekességet ez a három nap. A gyerekeket az alsó várban található nagyszínpadon végvári apróddá avatják, továbbá zenés programok, bábjáték várják őket, de a felnőttek részére is rengeteg szórakozási lehetőséget biztosítanak a szervezők. Különböző harcászati és fegyverbemutatók, néptáncegyüttesek, reneszánsz és középkori zene, hastánc, ismert előadok zenés műsorai, vásári komédia, és egyéb programok biztosítják a színvonalas szórakozást kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Az alsóvárban lévő vásárban népművészek kínálják portékáikat.
Szervező: Tourinform Szigliget
Mobil: +36 70/ 371-5346

Várjátékok – Május-Augusztus minden nap
Helyszín: Szigligeti vár

program-varjatekok-szigligetA szigligeti várban felidézheti azt a dicső korszakot, mikor Palonai Magyar Bálint védte Szigligetet a töröktől, de akár ezer évet is visszautazhat az időben. Szeretné tudni, milyen fegyvereket használtak a honfoglaló magyar vezérek? Szakértők segítségével ki is próbálhatja ezeket, sőt, a tábori élet mindennapjaiba is bepillantást nyerhet, a gyerekek pedig végvári apródokká válhatnak egy-egy hétvégére. Szerencsére a letűnt korok kényelmetlenségeivel nem kell számolni, az alsóvárban kirakodóvásár és helyi finomságok várják az érdeklődőket.
Szervező: Tourinform Szigliget
Mobil: +36 70/ 371-5346

Bortriatlon – Május-Június-Július
Szürkebarát túra – Kéknyelű Virágzás Ünnepe – Rizling Vakáció
Helyszín: Badacsonyi Borvidék pincéi

A badacsonyi borászok példaértékű összefogásának eredményeként megszületett a Bortriatlon rendezvénysorozat, melynek keretében 3 „bortúrával”, 3 hónap – 3 hétvégéjére hívják a kalandra vágyókat. Szeretettel várnak minden kedves Borbarátotprogram-bortriatlon Május 4-5. között a Szürkebarát túrára; Június 8-9. között a Kéknyelű Virágzás Ünnepére; Július 6-7. között pedig a Rizling Vakációra. E 3 rendezvény alkalmával a borospincék mélyén, hamisíthatatlan környezetben, a boros gazdák rejtett kincsei mellett megismerheti az igazi badacsonyi Szürkebarátot, a Kéknyelűt és az Olaszrizlinget. A pincékben egész hétvégén borkóstolókkal és kulturális programokkal várják a látogatókat. Az útiterv és a régiós buszjárat biztosítva van, nincs más teendője kelljen útra és hozza a barátait is!

A rendezvényekhez játék is párosul!
Hódítsa meg a Tanúhegyeket! Vegyen részt a Bortriatlon felfedezőúton és gyűjtsön össze minél több pecsétet. program-bortriatlon-vizpartonA pecsétet ott keresse, ahol a Szürkebarát, Kéknyelű és Olaszrizling bor lelőhelyeit találja. Amennyiben sikeresen rátaláltál a rejtekhelyekre, pecsételtessen és értékes nyeremények gazdái lehet.
TIPP: Ha valami nemesebb nedűre vágyik mindenképp kortyoljon bele a Kéknyelűbe, hiszen ez az ősi magyar szőlőfajta-különlegesség kizárólag a Badacsony vulkáni lankáin terem és valamikor csak a badacsonyi „úri szőlők”, azaz a kékvérű borászok kiváltsága volt. Ezért érdemes tesztelni ezt az elegáns zamatos fehérbort, amit a rajongók egyszerűen csak az istenek nedűjének neveznek!
Szervező: Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület- Tourinform Iroda
Tel.: +36 87/ 531-013
Bortriatlon 2013>>

Pünkösdi Élménydömping a Badacsonyi Régióban
Tanúhegyek Teljesítménytúra – Május 18-19.

Helyszín: Badacsonytördemic, Faluház
program-teljesitmenyturaA Balaton északi partján magasodó tanúhegyek sokat tudnának mesélni az elmúlt 260 millió évről. Már akkor is felfoghatatlanul öregek voltak, mikor a Balaton született. Ha érdekeli a rettenthetetlen hegyek titkai, induljon túrázni! Válogathat a 10, 20, 30 és 50 km-es teljesítménytúrák között, sőt azt is eldöntheti, gyalog vagy biciklivel kel útra. Hogy el ne tévedjen, ellenőrzőpontok jelzik az utat végig a tanúhegyek, a Tapolcai-medence és a Káli-medence területén. S ha megfejtette a hegyek titkát már csak egy a teendője marad, hogy időben odaérjen a célba, a badacsonytördemici Faluház udvarára.
Szervező: Faluház, Teleház
Tel.: +36 87/ 533-030

Várfesztivál -Május 18-20.
Helyszín: Szigligeti Vár

program-varfesztival-szigligetAz alsó várban lévő helyszíneken fegyver és harcászati bemutatók, korhű zenéket, táncokat felelevenítő művészek és egyéb zenés-táncos műsorok kerülnek bemutatásra. Mindenki kipróbálhatja a magyarokra jellemző fegyvereket. A népművészeti vásárban kézművesek kínálják portékáikat. A gasztronómiai élvezeteket a helyi borászok kiváló borai illetve a hozzá illő ételek biztosítják. Amíg a felnőttek ismerkednek a térség boraival, addig a gyermekeket apródavatás és zenés programok várják.
Szervező: Tourinform Szigliget
Mobil: +36 70/ 371-5346

Pünkösdi Eljegyzés – Május 19.
Helyszín: Badacsonyi-hegy, Rózsakő – Szegedy Róza Ház

program-punkosdi-eljegyzesA Badacsony valaha működő vulkán volt, és egyszer csak legurult róla egy szikladarab, ami jelentős hatással lehetett a szerelemi életre. A legenda szerint ugyanis, ha egy szerelmes pár ücsörög egy kicsit a Rózsakövön háttal a Balatonnak, egy éven belül összeházasodnak és boldogan élnek míg meg nem halnak. Ez a legenda él tovább a pünkösdvasárnapi eljegyzésekben is. Ilyenkor a párok és vendégeik a badacsonytomaji Bazalttemplomtól felsétálnak a Badacsonyi-hegyre, a Rózsakőhöz, ahol ünnepélyes keretek között megtörténik a ceremónia. (Ha valaki idén szeretne megházasodni, és meg is van hozzá a megfelelő partner, megéri jelentkeznie a pünkösdi eljegyzésre, hiszen a legenda örök boldogságot ígér!) program-punkosdi-eljegyzes-kozeliMár jóval a kézfogó előtt kiválasztják az Eljegyzési Bort, amit majd a Rózsakőnél csapra is vernek. Ráadásul a legszerencsésebb pár egy hosszú hétvégényi próba nászutat is nyer a Vulkánok Völgyében, Badacsonyban.
És hogy a frissen eljegyzett pároknak legyen hol megünnepelni a nagy eseményt, ezen a hétvégén számtalan izgalmas program, várfesztivál, nyitott pince napok és borutak várják őket. Mehetnek egy kört a régiójáró busszal vagy túrázhatnak a régimódi terepjárókon. De egy a lényeg, a párjukat mindenképp vigyék magukkal!
Szervező: Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület- Tourinform Iroda
Tel.: +36 87/ 531-013
Pünkösdi Eljegyzés>>

Pünkösdi Keszeg Fesztivál – Május 20.
Helyszín: Badacsony, Móló park

Egy nagyszerű gasztronómiai program mindazoknak, program-punkosdi-keszeg-fesztivalaki rajong a Balaton, a horgászat, a halak és a kulináris élmények iránt. A badacsonytomaji Sporthorgász Egyesület jóvoltából keszegsütés várja az érdeklődőket, ahol a vendégek megkóstolhatják a Balaton egyik legfinomabb halfajtáját.
Szervező: Badacsonytomaj Város Önkormányzat Kulturális Intézménye és Badacsonyi Sporthorgász Egyesület
Tel.: +36 87/ 571-115
Mobil: +36 30/ 852-9717

Kéknyelű Virágzás Ünnepe – Június 8-9.

A régió első borászati rendezvénye az idegenforgalmi szezon kezdetekor. A Kéknyelű szőlő Badacsony legősibb és egyben legnemesebb fajtája. 
A szőlőgazdák és a borbarátok annyira büszkék a szőlőre, hogy minden évben megünneplik virágzását.program-keknyelu-viragzas-unnepe-szenteles 
A Kéknyelű Virágzásának ünnepén szeretettel várunk minden kedves Borbarátot Badacsonyba és környékére, hogy a borospincék mélyén, hamisítatlan környezetben ismerhessék meg az igazi Badacsonyi Kéknyelűt és a boros gazdák többi rejtett kincsét! A pincékben egész hétvégén borkóstolókkal és kulturális programokkal várjuk a látogatókat.
Az útitervet és a régiós buszjáratot mi biztosítjuk, Te csak gyere el és hozd el a barátaidat is!
Kéknyelű Expedíció: Hódítsd meg a Tanúhegyeket! Vegyél részt a Kéknyelű felfedezőúton és gyűjts össze minél több pecsétet. A pecsétet ott keresd, ahol a Kéknyelű bor lelőhelyeit találod. Amennyiben sikeresen rátaláltál a rejtekhelyekre, pecsételj és vendégünk vagy egy kóstolónyi Kéknyelűre. Három különböző pecsétet Kéknyelű kitűzőre, hat pecsétet pedig egy palack Kéknyelűre válthatod!

Badacsonyi Borhetek – Július 19 – Augusztus 4.
Helyszín: Badacsony, Díszpark-Dísztér

program-badacsonyi-borhetek-poharA Badacsony és a bor kéz a kézben jár hosszú évszázadok óta. A különleges mikroklíma, a több ezer órányi napsütés, és a hegy keletkezése óta itt magasodó bazaltsziklák miatt a Badacsonyt joggal nevezik az „Óriások Szőlőskertjének”, hiszen a legnagyobb hazai borászok közül jó néhány itt vetette meg a lábát. A balatoni szemmel nézve óriási bazalthegyen olyan isteni borok teremnek, mint a pinot gris, közérthetőbben a szürkebarát, a világon egyedülálló, ősi úri szőlőből származó kéknyelű, és a zamatos olaszrizling. Bármelyikből jólesne egy pohárral, ugye? Így már érthető, miért is szentelnek két hetet a borok élvezetének és borkultúrának Badacsonyban. Sőt, ebben az évben megújul a rendezvény tartalmát és a helyszínt illetően is.program-badacsonyi-borhetek A Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület szervezésében idén már egy igazi meghitt, családias környezet fogadja majd a Vendégeket Badacsony központjában a rendezvénynek helyet adó Díszparkban. Minderről a borkóstoláshoz illő hangulatos háttérzene, az élményszerű látványelemek és a romantikus kerthelyiség gondoskodik. A helyi gasztronómiai termékek az eddiginél sokkal hangsúlyosabban lesznek jelen a rendezvényen, ezzel is fokozva az ízélményeket. Végigkóstolhatjuk a helyi borászatok finomabbnál finomabb borait, megismerhetjük a borvidék hagyományait, sőt szabadtéri koncertek, kézműves programok is színesítik a rendezvényt. És ha ez a két hét nem lenne elég, vagy újra megismételnénk a badacsonyi borélményt, ősszel újra csurig tölthetjük a borospoharakat a legfrissebb nedűkkel a szüreti mulatságon! De erről majd később….
Szervező: Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület- Tourinform Iroda
Tel.: +36 87/ 531-013
Fő támogató: Badacsonytomaj Város Önkormányzata

Szigligeti Nyári Napok – Július 28 – Augusztus 4.
Helyszín: Strand, Írók Alkotóháza, Kézműves udvar

OLYMPUS DIGITAL CAMERAA gyönyörű hegyek és völgyek között megbúvó falucskában, Szigligeten egyedülálló látnivalókat találunk. Az irodalmi alkotóházként működő Esterházy-kastély, a kúriák, a várrom, a strand és a táj varázslatos harmóniája rengeteg művészt vonzott és vonz ma is Szigligetre. A Szigligeti Nyári Napokon Túrázással, sportversenyekkel, játszóházzal, könnyűzenei koncertekkel teszik még kellemesebbé a vendégek nyaralását.
Szervező: Tourinform Szigliget
Mobil: +36 70/ 371-5346

program-abrahamhegyi-bornapokÁbrahámhegyi Bornapok – Augusztus 6-11.
Helyszín: Ábrahámhegy, Tűzoltópark

Ábrahámhegyen évek óta híres-neves borfesztiválok és szüreti mulatságok színesítik a kínálatot. Hangos, vidám csinnadrattával 6 napon keresztül folyik majd a zene és a tánc, na meg a jófajta ábrahámhegyi bor.
Szervező: Ábrahámhegyi Kultúrház
Mobil: +36 70/ 380-0763

Rózsakő Fesztivál – Augusztus 16-20.
Helyszín: Badacsony, Dísztér

Hatodik alkalommal kerül megrendezésre Badacsonyban a Rózsakő Fesztivál a “Hegy, víz, bor és szerelem” jegyében! program-rozsako-fesztivalA badacsonyi Rózsakő jelentős hatással lehet a szerelmi életre. A legenda szerint ugyanis, ha egy pár ücsörög egy kicsit a Rózsakövön, egy éven belül összeházasodnak, és boldogan élnek, míg meg nem halnak. A szórakoztató eseményeken, koncerteken kívül gazdag állandó programok is várják a Vendégeket: bortúra nosztalgia terepjáróval, városnéző kisvonat, régiójáró busz, kulturális lehetőségek, úgy mint Egry festményritkaságok, Szegedy Róza és Kisfaludy Sándor életét bemutató múzeum. A gyerekeket és a vállalkozó szellemű felnőtteket a rendezvény ideje alatt szórakoztató élménypark várja. 1-től 100 éves korig emlékezetes kikapcsolódást biztosítunk a vendégeinknek!
Szervező: Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület- Tourinform Iroda
Tel.: +36 87/ 531-013

Szürkemarha Fesztivál Augusztus 16-18.
Helyszín: Badacsonytördemic, Faluház udvar

A csavaros szarvú szürkemarha igazi hungarikum, amiből a Balatonnál is találni szép számmal.program-szurkemarha-fesztival-badacsonytordemic Aki zoológusi érdeklődésből megy el a fesztiválra, csalódni fog, itt inkább azt tudhatja meg, milyen ízű a szürkemarha-gulyás. Erdei Ferenc szerint” nem húslevesízű, nem is olyan, mint a paprikás, hanem a kettő között álló saját íze van.” És mivel egy fesztivál sem lehet teljes zene nélkül, a jó ebédhez majd itt is szól a nóta, és mivel csúszik legjobban a szürkemarha gulyás? Persze, hogy a szürkebaráttal.
Szervező: Faluház, Teleház
Tel.: +36 87/ 533-030

Hagyományőrző napok – Augusztus 17-18.
Helyszín: Szigligeti vár

A szigligeti várban az áprilisi Várkapunyitótól kezdve szinte minden hétre tartogatnak egy-egy izgalmas történelmi játékot.program-hagyomanyorzo-napok-a-szigligeti-varban Ilyen a Hagyományőrző napok is, melynek keretében egy ezeréves időutazásban lesz része a vár legújabbkori látogatójának. Két nap alatt megismerheti a harcmodorok és fegyverek változását a honfoglalástól kezdve egészen a 20. századig. A fegyverbemutatókon és a csatajeleneteken megismerkedhetnek a vendégek a fegyverek használatával. A vállalkozó szelleműek ki is próbálhatják a fegyvereket, a gyerekeket pedig apródavatás várja. Az ínyencek megkóstolhatják a hegy legjobb borait és ételeit. Az alsóvárban kialakított színpadon fergeteges programok várják a hagyománytisztelőket.
Szervező: Tourinform Szigliget
Mobil: +36 70/ 371-5346

Badacsonyi Fényvarázs – Augusztus 19.
Helyszín: Badacsony móló

program-badacsonyi-fenyvarazsBadacsonyban az államalapítás ünnepe előtt egy igazán látványos vízi parádénak, az ország egyik legnagyobb vitorlás felvonulásának lehet tanúja. De klasszikus szépségű fehér vitorlásokat senki ne keressen a badacsonyi móló körül! Helyettük rengeteg, a szivárvány minden színében pompázó hajó halad majd. A felvonulás közben a mólón zenei műsorok, majd este 22,00 órakor zenés tűzijáték várja az érdeklődőket.
Szervező: Badacsonytomaj Város Önkormányzat Kulturális Intézménye
Tel.: +36 87/ 571-115
Mobil: +36 30/ 852-9717

Lányi Emlékünnepség – Augusztus 24-25.
Helyszín: Badacsony móló

program-lanyi-emlekunnepseg-repuloA Balaton átrepülésének 102. évfordulójának megünneplése, Lányi Antal emlékünnepség. Repülő bemutatókkal, könnyűzenei programokkal.
Szervező: Badacsonytomaj Város Önkormányzat Kulturális Intézménye
Tel.: +36 87/ 571-115
Mobil: +36 30/ 852-9717

Róza -napi Szüretnyitó – Szeptember 4-5.
Helyszín: Badacsony, Szegedy Róza Ház Irodalmi és Bormúzeum

A reformkori szüretek hangulatát visszaidézni szándékozó rendezvényre a badacsonyi Szegedy Róza Ház Irodalmi és program-roza-napi-szuretnyitoBormúzeumban kerül sor hagyományteremtő céllal. A szervezők szeretnék visszaidézni a ház neves lakóinak korát, vers-, zene- és tánckultúráját. Ennek érdekében a szüretet követő első mustkóstolást szürethez kötődő versek előadása, korabeli énekek és hangszeres zeneszámok kísérik, és a szürethez kötődő néptánccsokor előadása egészíti ki. A rendezvénysorozat keretén belül bemutatásra kerül a híres badacsonyi ürmös bor, amit mind a mai napig Szegedy Róza receptje alapján készítenek. Az 1927-től 1950-ig vezetett szüreti vendégkönyv hagyományát felelevenítve a rendezvénysorozat vendégei aláírásukkal látják el az újonnan megnyitott szüreti vendégkönyvet.
Szervező: Szegedy Róza Irodalmi és Bormúzeum
Mobil: +36 70/ 382-9210

Badacsonyi Szüret – Szeptember 6-8.
Helyszín: Badacsonytomaj, Badacsony

Ha nyáron nem gyűjtött be elég badacsonyi boros élményt, szeptemberben két nap alatt intenzíven bepótolhatja a program-badacsonyi-szuretBalaton legnagyobb szüreti mulatságán. Először a környék hagyományaival és ételeivel ismerkedhet, miközben a profiktól elleshet néhány hasznos borászati fogást. Miután szombat este jól kitáncolta és teleette magát finomságokkal, vasárnap kétezer évnyi badacsonyi történelem vonul fel. Nem, ez nem e bor hatása, hanem a borrendek, a néptáncegyüttesek és a korabeli maskarába bújt helyiek látványos szüreti felvonulása. Ünnepelje együtt a színes forgataggal a badacsonyi szüretet, és ha tevékenyen kiveszi a részét a mulatságból, jövőre még jobban csúszik majd az új badacsonyi bor!
Szervező: Badacsonytomaj Város Önkormányzat Kulturális Intézménye
Tel.: +36 87/ 571-115
Mobil: +36 30/ 852-9717

Szüreti Vigadalom – Szeptember 28.
Helyszín: Település utcái

A legrégebbi népi szokásokat felelevenítő rendezvény Szigligeten a Szüreti Vigadalom. program-szureti-vigadalomA rendezvény már a kora reggeli órákban elkezdődik kézművesek portékák árusításával . A menet délután indul az Ófaluból, melyben helyet kapnak néptánccsoportok, hagyományőrző egyesületek, bíró, kisbíró, huszárok, csikósok, maskarások. A felvonuló kocsmáros és a pogácsát osztogató helyi asszonyok gondoskodnak arról, hogy senki ne maradjon éhesen, szomjasan. A végállomásnál felállított rendezvénysátorban kialakított színpadon kulturális műsor várja az egybegyűlteket. A színes programok után pedig utcabál zárja az egész napos programot.
Szervező: Tourinform Szigliget
Mobil: +36 70/ 371-5346

Murcifesztivál – Október 5.
Helyszín: Községi Strand, Művelődési Ház

program-murcifesztivalIlla berek, nádak erek, szép jó napot jóemberek! Közhírré tétetik! Ábrahámhegyen nagy nap kerekedik, mivel a faluban murcifesztivál tartatik! Lesz vígasság, sokadalom, dínomdánom ünnep, mert a szorgos gazdák leszüreteltek! Vár mindenkit akkora szüreti menet, utána a bálba mindenki elmehet! Tudtára adatik kicsiknek, nagyoknak, eljöhet mindenki, kit otthon nem hagynak!
Szervező: Ábrahámhegyi Kultúrház
Mobil: +36 70/ 380-0763

Várfutás és Tanúhegyek Csúcsmaraton – Október 12.
Helyszín: Szigligeti vár

Október 12-én komplett futóünnepen állhatnak rajthoz azok a futni vágyók, akik a Tanúhegyek Csúcsmaratont, vagy a Szigligeti Várfutást választják. Várfutás - finish at Szigliget CastleA Várfutással szeretnének egy történelmi eseménynek emléket állítani. A XVI. században a portyázó törökök megtámadták a szüretelő szigligeti parasztokat. Az akkori várkapitány, Palonai Magyar Bálint katonáival a segítségükre siettek és felmenekítették a szüretelőket a várba. Az akkori életükért futó szigligetieknek állítunk emléket ezzel a rendezvénnyel. A Várfutás során a futók 6 és 10 km-es távot teljesíthetnek. A Tanúhegyek Csúcsmaraton is komoly hagyományokra tekint vissza. Ahogy a neve is sugallja, a Tapolcai-medence vulkánikus hegyeit érintve teljesíthetik a résztvevők a 25.9 km-t. A futóverseny célja hol lenne máshol, mint a Szigligeti várban.
Szervező: Tourinform Szigliget
Mobil: +36 70/ 371-5346

Süllőfesztivál – Október 19-21.
program-sullofesztival-szigligetOktóber végén a Balaton őszi hangulatát, szépségét mindenki megcsodálhatja a Szigligeti Süllőfesztiválon. A hagyományőrző rendezvény helyszíne természetesen a Balaton part, ahol (nem csak) halételekkel, helyi ételkülönlegességekkel várják az érdeklődőket. Bemutatkoznak a helyi borászok, lesz kézműves vásár és a színes programok között a gyermekek sem fognak unatkozni.

program-nagy-imre-emlekszuret Nagy Imre Emlékszüret – Október 23.
Az 1956-os forradalom évfordulójának ünnepe. Nagy Imre 1956. október 22-én Badacsonyban a Zabó Birtokon szüretelt. Szüretelve és koszorúzással emlékezünk a dicső napokra.
Szervező: Badacsonytomaj Város Önkormányzat Kulturális Intézménye
Tel.: +36 87/ 571-115
Mobil: +36 30/ 852-9717

Márton Napi Libavacsora – November 9.
program-marton-napi-libavacsoraA már hagyományosnak mondható Márton-napi összejövetel, az új borok kóstolója. A borkóstolót követően lúdvacsora.
Szervező: Ábrahámhegyi Kultúrház
Mobil: +36 70/ 380-0763

Márton Napi Libavacsora – November 16.
Helyszín: Badacsonytördemic, Faluház

Hagyományok ápolásához hozzátartozik, hogy Badacsonytördemicien összegyűlnek Márton Nap környékén bemutatni az újbort és elfogyasztani az ízletes kemencében sült libacombot, megelőlegezve ez által a következő év gazdagságát. Az este folyamán hangulatos műsor és zene várja az érdeklődőket.
Szervező: Faluház, Teleház
Tel.: +36 87/ 533-030

Forralt bor Főzőverseny – December 10.
program-forralt-borHelyszín: Badacsonytördemic, Faluház udvar
A hagyományoknak megfelelően 10. alkalommal versenyre hívják a forralt borok készítőinek legjobbjait, és természetesen a forralt bort kedvelő vendégeket. A rendezvényt szórakoztató programok, kézművesek és a környékbeli gazdák vására színesíti.
Szervező: Faluház, Teleház
Tel.: +36 87/ 533-030