Varga Pincészet

szoloteruletA badacsonyörsi hegy lábánál, a Balaton és a környező hegyek által körülölelt természeti környezetben található családunk borászati üzeme. A szőlőművelésnek és borászatnak ezen a tájon több ezer éves történelmi múltja van. A kelták és a ró- maiak után már honfoglaló őse- ink is felismerték, hogy a nap- sütötte lankás hegyoldalak és a Balaton klímakiegyenlítő hatása különösen kedvező feltételeket teremt a szőlőműveléshez. Köszönettel tartozunk azonban a közelmúlt kiváló borászainak, akik megőrizték ezt a történelmi tradíciót, és így ennek a festői szépségű tájnak a borai mindvégig kedvelt itala maradt az igényes borok fogyasztóinak.

Minolta DSCÉvente, több mint 9 millió palack bort és pezsgőt értékesítünk, ebből közel 7 millió a belföldi palackos bor értékesítés, amivel 2005-ben piacvezetővé váltunk a magyar piacon. Autentikus, szakmailag hosszú távon elkötelezett borászatot építünk, amelyet a család három generációjának együttes munkája hitelesít.

A 90-es évek végén nagyarányú szőlőtelepítésbe kezdtünk, melynek eredményeképpen ma 200 hektárnyi szőlőterülettel rendelkezünk. Az ültetvények legnagyobb része a Balaton körül helyezkedik el, de az egri borvidéken is rendelkezünk 60 hektár szőlővel. A saját termesztésű szőlőalapanyag feldolgozása mellet, több mint 300 szőlőtermelőtől vásárlunk fel szőlőt.

logoMunkánkat nagy tapasztalattal rendelkező felsőfokú végzettségű szőlészek, borászok és közgazdászok segítik a termék előállításának és értékesítésének minden fázisát figyelemmel kísérve. Tevékenységünkben szeretnénk összhangba hozni a családi és a nagyüzemi borászat minden előnyét. A nagyüzemi méretű termelés lehetőséget ad arra, hogy a legkorszerűbb be- rendezésekkel és a legújabb technológiai színvonalon állítsuk elő termékeinket rendkívül költségtakarékos módon.

Borászati tevékenységünkben együtt élnek a legújabb csúcstechnikák és a régi hagyományőrző tradíciók. A leghigiénikusabban kezelhető nemesacél tárolók, az irányítható borospincehűtéstechnika, az automatizált szőlőfeldolgozó és borpalackozó rendszerek mint új technikák nélkülözhetetlenek a szőlő feldolgozásában, a bor tárolásában és a töltésében, csomagolásban. A kíméletes préselés, a mustnak az erjesztés előtti tisztítása, az erjedés alatt keletkező hő automatikus elvonása, a higiénikus tárolás és korszerű szűrés a korszerű borászat, a magas minőség elérésének elengedhetetlen feltételei. A borok érlelésében azonban tovább él a tradíció, a legnagyobb minőséget képviselő borok a ma is fahordóban és ezt követően palackban érlelődnek.

szurkebarat-tajjalKiváló úti cél a borászat és a természet iránt érdeklődőknek! A badacsonyörsi hegy lábánál, a Balaton és a környező hegyek által körülölelt természeti környezetben található családunk borászati üzeme. A szőlőművelésnek és borászatnak ezen a tájon több ezer éves történelmi múltja van. Aki jobban meg szeretné ismerni pincészetünk működését és kíváncsi arra, hogyan lesz a szőlőből bor, egy képzeletbeli sétára invitáljuk. Kövesse végig a borkészítés minden egyes fázisát a feldolgozástól a palackozásig!

Varga Pincészet Termékei>>

Elérhetőség

Cím: 8257 Badacsonyörs, Füredi út 49.
Tel.: +36 87/ 471-211