Kikapcsolódás

Horgászat

Nagy népszerűségnek örvend a horgászat, hiszen a tó mélye olyan halfajtákat rejt, amelyek megdobogtatják a vérbeli horgászok szívét. Képzeljük csak el, amint egy kapitális méretű ponty, süllő, balatoni-horgaszatvagy harcsa akad a horgunkra, amit aztán másfél órás küzdelem után megszákolva büszkén emelünk szárazra. Igazi győzelem!

Fogható halfajták: keszegfélék, ponty, fogassüllő, balin, angolna, harcsa, garda és kősüllő.
A horgászathoz szükséges okmányok: Útlevél, illetve személyi igazolvány, Állami horgászjegy, Területi horgászjegy.
Állami horgászjegy: egész évre érvényes, az ország minden területén ezzel az engedéllyel lehet területi jegyet vásárolni. A jegy beszerezhető a Horgászszövetségnél, horgászegyesületeknél, horgászboltokban és utazási irodáknál.
Területi horgászjegy: az adott horgászterületen érvényes díjszabás szerint változó (napi,havi, éves) időtartamra váltható.

Elérhetőség, horgászjegyvásárlás

Cím: 8261 Badacsony, Park u. 14. (Tourinform Iroda).
Tel.: +36 87/ 531-013

Természetjárás

Badacsony és környéke egy valódi lehetőség az aktív kikapcsolódás szerelmeseinek. Városunk földön és vízen egyaránt kínálja az egyes természethez kötődő sportok jól kialakított feltételeit.

A szárazföldön az igazi kihívást a Badacsony-hegy „legyőzése”, megmászása jelenti. Komoly próbatétel a túrázók és tájfutók számára,termeszetjaras de állíthatjuk, minden megpróbáltatást megér. A Kőkapun át a platóra érve a Kisfaludy kilátó tetejéről hálából lélegzetelállító, torokszorító panoráma borul a lábunk elé, Keszthelytől Fonyódon át, Tihanyig. Badacsony – Geológiai és Botanikai Tanösvény A magyar és angol ismertetőtáblákkal ellátott tanösvény a vulkáni hegyek tájhasználati módjait, természeti értékeit ismerteti. A 4 km hosszú, szabadon látogatható útvonalról kiadvány is készült. A sétaút a Kisfaludy-háztól közelíthető meg.

Elérhetőség, túrajavaslatok, térképek

Cím: 8261 Badacsony, Park u. 14. (Tourinform Iroda).
Tel.: +36 87/ 531-013

Kerékpározás

A Balatoni bringakörút 231 km hosszú, Balatonakarattyától–Balatonakarattyáig. A kerékpárút érinti Badacsonyt is, ahova meg lehet érkezni, és onnan el lehet indulni.

balatoni-kerekparutSzigliget irányából, Badacsonytördemicnél a kerékpárút felkanyarodik a Római útra, ezen úton Badacsonytördemic – Badacsonylábdihegy – Badacsony – Badacsonytomaj érintésével nagyon szép kirándulást lehet tenni. A táv 8 km hosszú. Ezen a szakaszon nagyon sok látnivaló készteti a kerekezőt megállásra, pihenésre. Gyönyörű a kilátás a Balatonra, de fenséges látványt nyújt a Badacsony – hegy a bazaltorgonákkal, lankáin a szőlőültetvényekkel, kisebb nagyobb pincékkel, ahol szívesen látják az arra tévedt fáradt vándort.

Kerékpárkölcsönző

Cím: 8261 Badacsony, Park u. 53.
Tel.: +36 87/ 431-028
Fax: +36 87/ 431-614

Elérhetőség

Cím: 8261 Badacsony, Park u. 14. (Tourinform Iroda).
Tel.: +36 87/ 531-013