Bortriatlon 2013

Folytatódik a Bortriatlon a Badacsonyi borvidéken, avagy következik a Kéknyelű Virágzás (Június 8-9.)!

Folytatódik a Bortriatlon a Badacsonyi borvidéken, avagy következik a Kéknyelű Virágzás

bortriatlon-boros-asztalA badacsonyi borászok példaértékű összefogásának eredményeként megszületett Bortriatlon rendezvénysorozat következő eseménye a Kéknyelű Virágzás Június 8-9-én.

A Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület szervezésében első alkalommal kerül sor a borvidék három meghatározó szőlőfajtájának egy-egy tematikus borhétvége keretében való bemutatására.

A résztvevő pincéknél Május 4-5. között Szürkebarát túrán vehettek részt a fajta kedvelői; a következő tematikus hétvége Június 8-9. között a Kéknyelű Virágzás; és Július 6-7. között pedig a Rizling Vakációra várják a borkedvelő vendégeket.
E három rendezvény alkalmával a borospincék mélyén, hamisíthatatlan környezetben, a boros gazdák rejtett kincsei mellett megismerhetik az igazi badacsonyi Szürkebarátot, a Kéknyelűt és az Olaszrizlinget. A pincékben egész hétvégén borkóstolókkal és kulturális, valamint gasztronómiai programokkal várják a látogatókat. Ízelítő a pincék programjaiból: dűlőtúra, jazzest, cigányzene, grillbemutató, a szabadban főzés rejtelmei, különleges borkorcsolyák stb.

bortriatlon-poharakMindhárom hétvégén közlekedik a Badacsonyi Régiójáró busz is, amely a Badacsonyi Borvidék 10 településén keresztül pincétől-pincéig viszi az utasokat. A buszon hosztesz fogadja és kalauzolja a vendégeket, bemutatva a települések nevezetességeit, az aktuális rendezvényeket és a megállókhoz kapcsolódó szolgáltatók kínálatát.

A rendezvényekhez játék is párosul. A vendégek a Bortriatlon felfedezőút során a részt vevő pincéknél boros címkét, bélyeget és pecsétet gyűjthetnek. A pecsétgyűjtő füzetet a pincészeteknél vagy a badacsonyi Tourinform irodában kaphatják meg a játékosok.
Aki három boros címkét, bélyeget vagy pecsétet összegyűjt, kitűzőt kap. Hat boros címke, bélyeg vagy pecsét megszerzése esetén a jutalom egy palack bor.

A részt vevő pincék: Borbély Családi Pincészet, VÁLIBOR, Istvándy Pincészet, Sipos Borház, Badacsonyi Pálinkaház, Németh Pince, Szeremley Borház, Léránt Pince, Imre Borpince, Laposa Birtok, Málik Pince, Sabar Dűlő Borház, Skizo Borászat, Szent György Pince.