Kisfaludy-ház Étterem

A mai “Kisfaludy-ház Étterem” (I. kategóriás) eredetileg Kisfaludy Sándor présháza volt. Az épület a XVIII-ik században épült barokk stílusban.

Története

fogado-kapuKisfaludy Sándort édesapja eredetileg jogi pályára szerette volna irányítani, de Ő inkább katonai pályára lépett. Tagja volt a bécsi testőrségnek, majd főleg Olaszországban több csatában is részt vett. Így történt meg, hogy francia fogságba esett. Fogsága idején, Himfy álnéven írta, a számára hihetetlen sikert hozó “Himfy dalai” néven ismert verseit, melyet “Himfy szerelmei” című kötetben jelentetett meg. A versek múzsája Szegedy Róza volt, akit egy szüret alkalmával ismert meg Badacsonyban. Az ismeretségből szerelem lett, amely kezdetben egyoldalúnak tűnt, ezért a lelkét gyötrő fájdalmában írta a “Himfy dalokat”. Később szerelmük beteljesedett és egy életre összekötötte Őket. A “Szegedy Róza Ház” néven ismert “prés és lakóház” ma múzeumként látogatható. Ebben a házban élték le életüket. A “Szegedy Róza Ház” a vendéglőhöz vezető úton az eredeti Kisfaludy présház (ma vendéglő) alatt található.

Az étterem szolgáltatásai

teraszMagyar és nemzetközi konyha. Badacsonyi és táj jellegű borok. Főszezonban cigányzene. Terasz felejthetetlen, lélegzetelállító panorámával, romantikus, természetes környezet. Műemlékház. Parkolás az étterem mellett személygépkocsiknak, mikrobuszoknak. Túrataxik a badacsonyi posta elöl. Aszfaltozott út. Kb.30 perc séta az étteremig.

A terasz befogadóképessége: 200 fő
A belső termek befogadóképessége: 25, 25, 40 fő
Pince (borozó) befogadóképessége: 80 fő

Nyitva tartás: Áprilistól – Októberig, naponta 11:00-23:00 óráig.
Üzletvezető:Kuzma László
Konyhafőnök: Horváth Viktor

Elérhetőség

Cím: 8261 Badacsony, Kisfaludy Sándor utca 28. (Szegedy Róza u. 87.)
Tel./Fax: +36 87/ 431-016
Fax: +36 87/ 431-054
Mobil: +36 20/ 912-6047