Badacsony Borhotel ****

A Borhotel a Balaton északi oldalán, a festői szépségű Badacsonytomajon helyezkedik el. A Badacsony-hegy Balatonra néző lankái varázslatos környezetet és számos érdekességet kínálnak az ide látogatóknak. A híres badacsonyi borvidék gyöngyszeme, a Borhotel egész évben különleges ajánlatokkal várja vendégeit. A lenyűgöző balatoni panorámával bíró hotel mindegyik szobájában élvezhetjük a kilátást, valamint az étterem nagy üvegfelületein keresztül is gyönyörködhetünk a tájban. szallas-borhotel-epulet-szolovelAz impozáns hotel tíz, négycsillagos színvonalú, elegáns szobával várja vendégeit, külön kóstoló pincével, étteremmel és wellness-szolgáltatásokkal. A különleges borvacsorák és borkóstolók a Laposa pincészet díjnyertes fehérborait mutatják be. A hotel közelében elhelyezkedő Pincészet egy igazán lenyűgöző épületben kapott helyet, amely 2011 februárjában megnyerte az egyik legrangosabb nemzetközi építészeti portál, az ArchDaily ‘Building of the Year 2010’ versenyét.
Az épületet, akárcsak a borfeldolgozót, Kis Péter és Molnár Bea építészek tervezték, akik kihasználták az elhelyezkedés adottságait: a hotel mindegyik szobája balatoni panorámával rendelkezik, valamint az étterem nagy üvegfelületein keresztül is gyönyörködhetünk a páratlan kilátásban. A hotel tíz vendégszobával várja vendégeit egész évben, külön kóstoló pincével, étteremmel és wellness-szolgáltatásokkal.

Külön kóstolóterasz és rendezvényterem igény szerint kibérelhető.

Szobák: 9 db kétágyas klimatizált szoba,melyből 1 db mozgáskorlátozottak részére lett kialakítva a földszinten.

szallas-borhotel-szobaSzobainformációk

 • a szobák mérete: 30 m2
 • minden szoba a Balatonra néz
 • mindkét szinten két szoba összenyitható
 • a szobák berendezése négycsillagos színvonalú
 • minibár
 • tv
 • telefon – hotelen belül ingyenesen hívható a recepció és a szobák

További szolgáltatások

 • szauna
 • jakuzzi
 • fürdőköpeny használat

Elhelyezkedés: Badacsony hegy lábánál, kilátással a Balatonra.
Extra Szolgáltatás: Borkóstolók, borvacsorák.
Kategória: 4 csillagos.
Típus: Hotel.
szallas-borhotel-borok-es-teritekEllátás: Kontinentális reggeli.
Ellátás típusa: Reggeli.
Fekvés: Nyugodt környezetben, Vidéken, Domboldalon.
Ajánlatok: Szabadidő, szórakozás és sport.
Egyéb jellegzetességek: Családbarát, családok fogadására kialakított, Kutyákat nem fogad, Kerékpárosokat fogad, Motorosokat fogad.
Fizetési módok: Készpénz, Átutalás.
Szálláshellyel kapcsolatos szolgáltatások: Kávézó, Borozó, Információs anyagok, Fűtés, Légkondicionáló berendezés az egész épületben, Nyitott parkoló, Parkolás az utcán, 24 órás porta, Reggeliző terem.
Szórakozás, szabadidő és sportajánlatok: Szauna.
Egyéb szolgáltatások: Német nyelvismeret., Angol nyelvismeret., Magyar nyelvismeret., ágynemű biztosított, Televízió, Műholdas -TV.

Kétágyas szobák száma: 10 db

Borkóstoló

szallas-borhotel-borkostoloA borkóstoláskor nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy méltó környezetet teremtsünk a kiváló boroknak, ezért ez fontos szerepet játszott mind az épített környezet, mind a konyha kialakításánál. Így vendégeink egy letisztult stílusú épületben, a páratlan balatoni panorámát és szakácsaink remekműveit élvezve kóstolhatják meg boraink legjavát.
Adja át magát az élet kifinomult élvezetének! Töltsön el nálunk egy kellemes estét, a legkiválóbb borainkat és a hozzájuk méltó ételeinket kóstolva, mindezt elegáns, egyedülálló balatoni panorámát kínáló környezetben.

Borkóstolók, borvacsorák

 • Kis borkóstoló
 • Közepes borkóstoló
 • Teljes portfólió borkóstolása
 • Borkóstoló 3 féle borral és hideg ételekkel
 • Borvacsora 5 féle borral és 5 fogással

Laposa Borozó terasza
Nyitva tartás: naponta 10:00-19:00 óráig. Október 1-től zárva

A borkóstolók helyszíne: a Borhotel pince vagy terasz, illetve a Borhotel közvetlen közelében lévő Borkóstoló terem vagy terasz.

Elérhetőség

Cím: 8261 Badacsony, Bogyai Lajos út 1.
Tel.: +36 87/ 701-025
Mobil: +36 30/ 592-6689