Szolgáltatók

Badacsonyban a taxiállomásról (Posta mellett) indul a jellegzetes hegyi taxi, mely a kanyargós, meredek hegyoldalt átszelve szállítja a vendégeket.

A különleges izgalmak kedvelőinek ajánlom a hegyi taxi igénybevételét, mely a Badacsony Régióban közlekedik és a kanyargós, meredek hegyoldalt átszelve szállítja a vendégeket. A taxiállomás Badacsony központjában, a Posta mellett található, de előzetes megbeszélés alapján házhoz is rendelhető!

hegyi-taxi-megalloA nyitott terepjáró igénybevételével gyorsabban feljuthat a hegyre és felejthetetlen élménnyel lesz gazdagabb! Az utazást ki lehet egészíteni hegyi körutazással is, mely során eljuthat olyan helyekre is, ahová egyénileg talán sohasem.
A hegyi körutazáson gyönyörködhet a lenyűgözően csodálatos panorámában, hiszen a hegyről az egész Balatont látni lehet. Ezt a csodálatos látványt és élményt nem fogja elfelejteni! Az út során megtekintheti Szigligetet, a Balaton gyöngyszemét, mely egykor ligetes sziget volt. Dombok és völgyek váltakozása teszi különlegessé a települést valamint a több mint 750 éves Vár.

A körutazás másik állomásán a Keszthelyi-öböl látható, badacsony-kornyekea magasabb részekről pedig megcsodálhatja az évszázadok alatt létrejött bazaltorgonákat és kőzsákokat. A bazalt a legkeményebb kőzetek közé tartozik, a természet eróziós hatásának azonban mégsem tudott ellenállni, így alakultak ki az orgona sípjaihoz hasonló sziklaképződmények. Ha izgalmas, vidám, felejthetetlen hegyi körutazásra vágyik, próbálja ki! Utazzon a nyári kánikulában a nyitott dzsippel és ismerje meg a hegy nevezetességeit, borpincéit, természeti szépségeit.

Hegyi Taxik

PENTACON DIGITAL CAMERA1 -es: Badacsonyban a taxiállomásról (Posta mellett) indul a jellegzetes hegyi taxi, mely a kanyargós, meredek hegyoldalt átszelve szállítja a vendégeket. Szántai Zoltán (1-es taxi).
Mobil: +36 20/ 424-5236

5-ös: Badacsonyban a taxiállomásról (Posta mellett) indul a jellegzetes hegyi taxi, mely a kanyargós, meredek hegyoldalt átszelve szállítja a vendégeket.
Mobil: +36 20/ 544-4235

Hajóállomás

  • badacsonyi-hajokikotoMenetrend szerinti hajójáratok
  • Családi- és szakmai rendezvények, esküvők hajón, teljes körű szolgáltatással
  • Hajóbérlés
  • Sétahajók
  • Gyermekhajók
  • Diszkóhajó
  • Hajókirándulások

Tel.: +36 87/ 431-240

Légi kirándulások

balaton-ballooningBALATON BALLOONING

Május 1. és szeptember 30. között heti 2-4 alkalommal Kelet-Európában egyedülállóan nagy, 18 személyes hőlégballonnal szállítunk utasokat, hévízi indulással. A sétarepüléseket este szervezzük, késő délután indulunk, napnyugta előtt landolunk.
Cím: 8372 Cserszegtomaj, Pipacs u.13.
Tel.: +36 83/ 531-034
BALATON BALLOONING>>

Sétarepülés – BognAIR Kft.

bognair-setarepules

25 év és több mint 3000 óra repülési tapasztalattal rendelkező pilóta ismerteti meg Önnel a repülés varázslatos élményét. Ha szeretteinek maradandó élményt szeretne ajándékozni, lepje meg őket egy sétarepüléssel, a Balaton-felvidék csodálatos tájai felett. Egyedülálló légi fotókat készíthet – tájról – házáról – nyaralójáról vagy telephelyéről, Kívánságra légi fotózást mi is elvégezzük, professzionális minőségben.
Tel.: +36 20/ 777-9196

regios-buszjarat-buszBadacsony Régiós buszjárat

A Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület szervezésében 2013-ban is újra útjára indul az a turista buszjárat, amelynek igénybevételével fáradtság nélkül, kényelmesen járhatják végig a vendégek a régió nevezetességeit, borospincéit!
Badacsony Régiós buszjárat>>