Sipos Borház & Vendégház

szallas-sipos-borhaz-es-vendeghaz-pinceA badacsonyörsi hegy oldalában – csodálatos kilátással a badacsonyi hegyre – található a Sipos Vendégház. A strand 400 méterre található, a vonat és buszmegálló 200 m, kisbolt 350 m, étterem 250 m, borozó az udvarban. Családunkban a szőlő- és borkultúra apáról fiúra száll. Dédnagyapám a herceg Eszterházyak badacsonyi vincellére volt egészen 1945-ig, majd az államtól vásárolt kis szőlőterületen folytatta tovább a gazdálkodást. A régi nagy szüretek hagyományait őrizte, sok turistát és híres embert vendégül látott a badacsonyi Szentkirályi-villában. A leghíresebb vendége Nagy Imre volt, aki az utolsó békés polgári napját is itt töltötte egy szüret alkalmából 1956. október 22-én, melynek bizonyságát egy emléktábla őrzi a ház falán. A családi szallas-sipos-borhaz-es-vendeghaz-elotervállalkozásban működő borgazdaság ma 10 hektár területen gazdálkodik Magyarország egyik legnagyobb hírű borvidékén, a festőien szép Balaton partján a Badacsony-hegy lábánál. A Balaton közelsége miatti páratartalom, a bazalthegy és a bazaltkő törmeléke által nyújtott jó termelési lehetőségeket a családi hagyományokkal kiegészítve próbálunk megfelelni a borkedvelők elvárásainak. Szőlőfajtáink: az OlaszrizlingSzürkebarát , Ottonel MuskotályChardonnayHelikon Cuvée és  Kéknyelű . Az ínyenc borfogyasztók borkostólón vehetnek részt (előzetes jelentkezés alapján) a Borháznál vagy Badacsonyban a Szentkirályi-villánál, ahol egykor Nagy Imre is vendégünk volt.

A Borház folyamatosan bővül, 1999-ben készült el a Fertályos Pince , 2003 tavaszán pedig a Sipos vendégház és Borozó, így a Badacsonyi Borút és a balatoni borturizmus egyik minősített állomása lett. A borozó 80 főnek nyújt borkóstolási lehetőséget, ahol kívánság szerint sajtbemutatót és folklór műsorokat is kérhetnek a vendégek. A Vendégház 16 személynek nyújt szálláslehetőséget.

Felszereltség

szallas-sipos-borhaz-es-vendeghaz-epuletElhelyezkedés: Badacsonyörs nyugodt csendes körzetében – 71-es Főútról könnyen megközelíthető.
Extra Szolgáltatás: Borház – borkóstolási lehetőség.
Típus: Önálló nyaralóház.
Ellátás típusa: Ellátás nélkül.
Fekvés: Nyugodt környezetben, Vidéken, Domboldalon.
Egyéb jellegzetességek: Kutyákat nem fogad, Szőlős / gyümölcsös gazdaság, Kerékpárosokat fogad, Motorosokat fogad.
Fizetési módok: Készpénz.
Szálláshellyel kapcsolatos szolgáltatások: Kert, Napozó pázsit, Borozó, étkezési lehetőség, Fűtés, Parkolás zárt udvarban, Ebédlő.
szallas-sipos-borhaz-es-vendeghaz-szobaSzórakozás, szabadidő és sportajánlatok: Grillezési lehetőség.
Egyéb szolgáltatások: Fűthető, ágynemű biztosított, Televízió, Hűtőszekrény, Műholdas -TV.
Kategória: Borház.
Berendezés jellege: Elegáns, Modern.
Árszínvonal: átlagos.
Üzlet specialitása: Különleges borfajták.
Egyéb szolgáltatások: Nyitott kerthelyiség.

Kétágyas szobák száma: 4 db

Parkolóhelyek: 3 db

Elérhetőség

Cím: 8257 Badacsonyörs, Szőlő u. 21-23.
Tel.: +36 87/ 471-153