Badacsonyi Pálinkaház

“A pálinka a mi reneszánszunk”

leparloA Reneszánsz Badacsonyi Pálinkaház egy kétéves tervezői munka gyümölcse. Egy kis családi vállalkozás, mely manufakturálisan működik. Pálinkaházunk építését 2011 augusztusában kezdtük meg és 2012 márciusában már a saját prémium kategóriás pálinkáinkat készítettük.

Pálinkaműhelyünk fiatal ugyan, de a reneszánsz éppen a megújulásról, az ízek, érzések, érzelmek újjászületéséről és tökéletes harmóniájáról szól. A badacsonyi táj csodálatos szépsége magával ragadott bennünket egy utazásunk alkalmával és akkor döntöttük el, hogy mi itt szeretnénk megvalósítani régi álmunkat, egy pálinkaház létrehozását. Technológiánk kostolo-teremMagyarországon már ismert és kedvelt, de a reneszánsz – mint már említettük – az újjászületésről szól. Épp ezért egy különleges eljárást alkalmazunk, mellyel a gyümölcsök aromáját még fokozottabban, intenzívebben kiérezhetik a pálinka szerelmesei.

Pálinkafőzdénk a Badacsony hegység eredetvédett területéről származó szőlőfajtákból és törkölyeikből készült pálinkákra specializálódik. Térjen be hozzánk, élvezze velünk a kellemes ízeket szép környezetben. Ragadja Önt is magával a pálinka reneszánsza úgy, ahogy velünk már megtette.

palinkaPálinkakóstolók: Üzletünkben lehetőség van pálinka kóstoló programunkon való részvételre.
Kis kóstoló: 6 fajta pálinka megismerése, ropi, mogyoró, üzemlátogatás, beavatás a pálinkafőzés rejtelmeibe. 2500 Ft/fő, min. 4fő.
Nagy kóstoló: 12 fajta pálinka megismerése, magyaros hidegtál (kolbász, szalámi, töpörtyű, lila hagyma, stb.) üzemlátogatás, beavatás a pálinkafőzés rejtelmeibe. 5000Ft/fő, min. 4 fő.

Termékeink

Gyümölcspálinkák

Földieper pálinka

Ínyenceknek ajánljuk! Nagy odafigyelést igénylő pálinka. Jó minőségben ritkán készíthető és kóstolható. Az édes epres illata már fél perc alatt kinyílik a pohárban. Jellegzetes illatához jól párosul az ízében jelentkező gyümölcsözön.
Alkohol: 40%
Tartalom: 0,35 l

Körtepálinka

A körte, melyből ez a remek pálinka készül, igazi otthonából, Zalából származik. Ezt a nemes nedűt egy enyhe fanyarság jellemzi, mely mégis könnyed. Kóstolás, fogyasztás után íze sokáig a szájban marad. Sokak szerint a körte fehér húsa megidézi a telet.
Alkohol: 40%
Tartalom: 0,35 l

Vadkörte pálinka

A palack kibontásakor a fűszeres, megkapó, határozott körteillat csábít el. Kissé mézes íze izgalmas, magával ragadó, a vackorra jellemző. A vadkörte teltsége és édessége is megjelenik benne.
Alkohol: 40%
Tartalom: 0,35 l

Alma pálinka

Ez a pálinka mindenkinek a kedvence lehet, mert egyszerűsége magában rejti a nagyszerűségét. Egyszerű, szolid, mégis ízletes. Alappálinka a maga nemében. Mindenkinek egyszer meg kell kóstolnia.
Alkohol: 40%
Tartalom: 0,35 l

Birs pálinka

A birs igazi különlegesség. Feldolgozása nagy odafigyelést és komoly szakértelmet követel meg. Fél perc levegőztetés után mindent betöltő mély, intenzív édes-fűszeres illatokkal indít, kicsit egzotikus jegyekkel rendelkezik. Jó egyensúlyú, sajátságos karakterű, telt ízű pálinka. Kifejezetten ínyenceknek ajánljuk!
Alkohol: 40%
Tartalom: 0,35 l

Földibodza pálinka

Igazi ritkaság. Illata nagyon sajátságos, semmi mással össze nem téveszthető, szinte már az édesebb parfümökre emlékezteti a kóstolót. Íze különleges, máshoz nem hasonlítható. Egyedisége abban rejlik, hogy a gyümölcs, melyből készül önmagában nem fogyasztható. Ezért egy igazi kuriózum!
Alkohol: 40%
Tartalom: 0,35 l

Sárgabarack pálinka

Íze és illata az érett kajszibarackra emlékeztet, melyet mintha csak most szedtek volna le a fáról. Ezt a pálinkát hosszú érlelési ideje teszi igazán különlegessé és harmonikussá.
Alkohol: 40%
Tartalom: 0,35 l

Fekete cseresznye pálinka

Kis szellőztetés után úgy fogjuk érezni, mintha egy cseresznyefa mező közepén állnánk. A fekete cseresznye édeskés illata magával ragadja a kóstolót. Ízében tökéletes összhangban vannak a markáns cseresznye jegyek, egy leheletnyi mandula árnyalat és a marcipános utóíz, mely a cseresznyemagnak köszönhető.
Alkohol: 40%
Tartalom: 0,35 l

Szilva pálinka

Jellegzetes, elegáns szilva illattal indít, melyhez enyhe fahéj aroma is társul. Ízében határozott, letisztult és harmonikus. Utóízében nagyanyáink szilvalekvárja jelenik meg. Ajánljuk mindazoknak, akik a régi idők ízeit szeretnék felidézni!
Alkohol: 45%
Tartalom: 0,35 l

Meggy pálinka

Meggyfák árnyékában megpihenve érezhetjük magunkat, mikor megillatoljuk ezt a pálinkát. Ízében a markáns meggyjegyek mellett fellelhető enyhe mandula árnyalat. Mindezek tökéletes összhangban vannak a nedű utóízével, mely a régi idők meggykompótjaira emlékeztet.
Alkohol: 40%
Tartalom: 0,35 l

Sárgadinnye pálinka

Aki szereti a sárgadinnyét, e megízlelésekor ugyanazt a finom sárgadinnye zamatot fogja felfedezni, amit egy cikk sárgadinnye elfogyasztásakor. Kimondottan intenzív, édes illattal kezd, mögötte a dinnye kissé földes-fanyar jegyei érezhetőek. Kóstolva megmarad az édes, telt karakter, amely tisztán, szépen búcsúzik. Könnyed, nyári hangulatú pálinka.
Alkohol: 40%
Tartalom: 0,35 l

Vadalma pálinka

Egy igazán testes pálinka, melynek illatában előretör a fanyarság, illetve a héjból adódó viaszosság és fűszeresség. A pálinka illatanyagai közül szépen kiemelkedik a savanykás és a markánsan fűszeres jelleg. Ízében édeskés, a magtól enyhén marcipános pálinka tökéletesen visszatükrözi a vadalmára jellemző jegyeket. Az utóízben szépen kibontakozik a vadgyümölcs jellege, amely elegánsan karakteressé teszi ezt a különleges italt.
Alkohol: 40%
Tartalom: 0,35 l

Vadszilva pálinka

Illatában sok a kakukkfű, egy csipetnyi citrussal, amelyek az ízben egyéb zöldfűszerekkel egészülnek ki. E vadpálinka kóstolgatásakor meg lehet érteni, mit áldoztak be a vadgyümölcsök ízéből, illatából a nemesítők, amikor szárazságot-, fagytűrő, rezisztens tulajdonságokat, erényeket nemesítettek ki.
Alkohol: 40%
Tartalom: 0,35 l

Törkölypálinkák

Olaszrizling törkölypálinka

Minőségi badacsonyi szőlők törkölyének valódi párlata. Kellemes, jellegzetes illatú, jellemzően a Balaton-felvidék borainak mandulás ízét idéző pálinka. Karakteres, jellegzetes olaszrizling.
Alkohol: 45%
Tartalom: 0,35 l

Rozália törkölypálinka

A Rozália szőlőfajta az Olaszrizling és Tramini keresztezéséből előállított, új magyar szőlőfajta rózsaszínű bogyóinak préselése után maradt törkölyből készítjük ezt a ritka pálinkaféleséget. Mindkét „szülő” előnyös tulajdonságait magában hordozza. A zamatos, vadrózsa illatára emlékeztető pálinka az újdonságot, különlegeset kereső pálinkaszeretők egyik kedvence lehet.
Alkohol: 45%
Tartalom: 0,35 l

Sárga muskotály törkölypálinka

Az illatos muskotály jelleg mellett egy parfümös, édeskés citrus aroma is felismerhető. E fűszeres illat mellett tökéletes párosítás a törköly zamatos íz világa, mely a szőlő jellegéből adódóan inkább a lágyabb karaktereket hozza előtérbe. Különösképpen azoknak a hölgyeknek ajánljuk, akik nem kóstolták még a törkölypálinkát!
Alkohol: 45%
Tartalom: 0,35 l

Badacsonyi kéknyelű törkölypálinka

A Kéknyelű ősi magyar eredetű fajta, a rusztikus fajták közé tartozik. A Badacsonyi borvidék különlegessége, melynek törkölyéből kiváló minőségű pálinka készíthető.
Alkohol: 45%
Tartalom: 0,35 l

Badacsonyi szürkebarát törkölypálinka „VULKÁN”

Illatképe mézes, virágos jegyektől kerek. Kóstoláskor tüzes, a fajtára jellemző karakteres ízekkel rendelkezik. Az erősebb, magasabb alkoholtartalmú pálinkák kedvelőinek ajánljuk!
Alkohol: 55%
Tartalom: 0,35 l

Hárslevelű törkölypálinka

Kóstolásakor a határozott fajtajelleg tűnik ki először, melyet az akác, a kamilla és a gyümölcsvirágok intenzív, kavarogó illatkötege kísér. Selymes, lágy ízű pálinka.
Alkohol: 45%
Tartalom: 0,35 l

Sauvignon Blanc törkölypálinka

Enyhén szénaillatú, citrusos jegyek jellemzik. Elegáns és komplex törkölypálinkáról van szó. Ízében friss egzotikus gyümölcsösség mellett már az érettség is megmutatkozik.
Alkohol: 45%
Tartalom: 0,35 l

Szőlőpálinkák

Badacsonyi kéknyelű szőlő pálinka

A Kéknyelű ősi magyar eredetű fajta, a rusztikus fajták közé tartozik. A Badacsonyi borvidék különlegessége, melyből kiváló minőségű szőlő pálinka készíthető.
Alkohol: 40%
Tartalom: 0,35 l

Badacsonyi szürkebarát szőlő pálinka

A Badacsonyi borvidék különlegessége, melyből kiváló minőségű szőlő pálinka készíthető. Illatképe mézes, virágos jegyektől kerek. Kóstoláskor tüzes, a fajtára jellemző karakteres ízekkel rendelkezik.
Alkohol: 40%
Tartalom: 0,35 l

Hárslevelű szőlő pálinka

Kóstolásakor a határozott fajtajelleg tűnik ki először, melyet az akác, a kamilla és a gyümölcsvirágok intenzív, kavargó illatkötege kísér. Selymes, lágy ízű pálinka.
Alkohol: 40%
Tartalom: 0,35 l

Irsai Olivér szőlő pálinka

Ez egy olyan Hungarikum lehet, amivel Magyarország büszkén képviselheti magát a nemzetközi piacokon. Rendkívül üde, friss, ropogós szőlő illatú és zamatú elegáns pálinka. Diszkrét parfümösségével és harmonikus lágy ízével hódító, bájos, fiatalos, üdítő hatású, amit nem csak fiataloknak ajánlunk!
Alkohol: 40%
Tartalom: 0,35 l

Különlegességek

PRÉMIUM madárberkenye pálinka – LIMITÁLT

A madárberkenye vadon termő narancssárgás-pirosas gyümölcsének feldolgozása rendkívül munkaigényes, a bodzához hasonló bogyózást igényel. Az illatában marcipános, vegetális jellegű magyar pálinka páratlan élményt nyújt. A madárberkenye pálinka egy igazi hungarikum, valódi ínyenceknek. Marcipános, földes, olajos, intenzív, lendületes, magával ragadó illat, gyönyörű kerek marcipán ízzel alátámasztva. Hosszantartó utóíz, harmonikusan kiegyensúlyozott.
Alkohol: 40%
Tartalom: 0,35 l

PRÉMIUM málna pálinka

Az érett málna rendkívüli gazdag aromája kirobbanó intenzitással keríti hatalmába kóstolóját. Az édes gyümölcsillathoz hosszantartó ízbomba párosul, felejthetetlen élményt garantálva mindenkinek. Különlegesen gazdag ízvilágot rejt e nedű. Elég belőle egy korty, s rögvest meglódul az ember fantáziája. Behízelgő, édeskés, hölgyek nagy kedvence! Utóíze kifejezetten hosszú, gyümölcsössége kiváló.
Alkohol: 40%
Tartalom: 0,35 l

PRÉMIUM szeder pálinka

Erdei gyümölcsös illat, amelyet egy leheletnyi mangó kísér a háttérben. Íze hamisíthatatlan déli gyümölcsök kavalkádja, kevés fanyarsággal kiegészítve. Összességében egy rendkívül elegáns terméket ismerhetünk meg. Harmóniája komplexitásában rejlik: kóstolást követően a szájban hosszasan jut érvényre gazdag ízvilága. Egy elegáns magyar pálinka, mely meghitt, ünnepi hangulatot varázsol, így fontos szereplője lehet családi, baráti és céges összejöveteleknek egyaránt.
Alkohol: 40%
Tartalom: 0,35 l

Várjuk szeretettel és kiváló pálinkákkal! Előzetes bejelentkezés szükséges.

Elérhetőség

Cím: 8257 Badacsonyörs, Füredi út 3.
Tel.: +36 87/ 777-166
Mobil: +36 70/ 380-0801