Bazaltbor Badacsony Szolg. Kft.

vendeglato-egysegA Laposa márka a badacsonyi borvidék presztízsének helyreállítását tűzte ki célul, a borászat hagyományait ötvözve a kiváló minőséggel és kifogástalan stílussal. Ezt tartotta szem előtt a tulajdonos-befektető és az építész is, amikor megálmodták a különleges ízvilágú fehérborokat méltó környezetbe helyező pincészetet és borhotelt.

A pincészet új épületeinek megtervezésekor a tulajdonos fő célnak tekintette, hogy az épített környezet tükrözze a borkészítésben kitűzött magas szintű elvárásokat, és folytassa a Badacsonyi borvidék építészeti hagyományait. A Kis Péter és Molnár Bea építészek tervei alapján megvalósult épületek a hagyományos présházakra jellemző építészeti jegyeket öntötték modern szolotokeformába, melyek egyedülálló megoldásokkal illeszkednek a tájba. A pincészet épületének homlokzata kúszó, tekeredő szőlőindákat idéz, ezeket egyedi tervek alapján faragták ki. A borfeldolgozó épülete háromszintes, melyek közül kettő a földfelszín alatt található, lehetővé téve a gravitációs borfeldolgozást. Az épület kívül-belül a teljesség igényével készült, a legapróbb részletekig átgondolt, összhangba hozza a modern építészetet, a világszínvonalú borászati technológiát és a hatékonyságot.

A beruházás eredményeként a legmodernebb technológiát és tradicionális eljárásokat ötvöző pincészetben készülnek a badacsonyi borvidék szőlőiből a Laposa borok, melyeket exkluzív környezetben kóstolhatunk, a Balaton lélegzetelállító panorájámában gyönyörködve.
panoramaBorfeldolgozónk 2011 februárjában megnyerte az egyik legrangosabb nemzetközi építészeti portál, az ArchDaily ‘Building of the Year 2010’ versenyét, ipari épület kategóriában.

Termőterületeink: A pincészethez tartozó szőlő ültetvények a Balaton-felvidék több különböző bazalthegyén és a Somlón találhatók. A vulkanikus eredetű, minerális talaj és a szub-mediterrán mikroklíma kiváló feltételeket biztosítanak a szőlőtermesztéshez.
Borfajták: olaszrizling, rajnai rizling, szürkebarát, kéknyelű, somlói juhfark, somlói olaszrizling.

Szolgáltatások

  • Pincészet
  • Borkóstoló
  • Palackos bor eladás
  • Étkezési lehetőség
  • Szálláslehetőség
  • Beszélünk idegen nyelvet

Elérhetőség

Cím: 8261 Badacsony, Római út 199.
Mobil: +36 70/ 384-3200