Bacchus Vendéglő – Apartman – Borbarlang Vinotéka

borokA badacsonyi hegyoldal csodálatos panorámájú részén, szőlőskertek ölelésében, a központtól csak 10 percnyi gyaloglásra található gróf Mezőszegedi Szegedy Georgina egykori villája. Ez az impozáns épület ad otthont a vendégek által csak „Bacchus”-ként emlegetett Bacchus Vendéglő – Apartman – Borbarlang Vinotéka vendéglátóhelynek.

A Tompos család és munkatársai immár 25 éve kényeztetik a betérőket finom falatokkal és még finomabb badacsonyi borokkal. A Bacchus Vendéglőben májustól szeptemberig várjuk a vendégeket. Állandó étlapunkon nem található túl sokféle étel, de a napi ajánlatokkal kiegészítve már megfelelő a választék ahhoz, hogy mindenki tudjon az ízlése szerint választani

borok-üvegesA hagyományos magyar konyha technológiáját és házias ízeit képviseljük, mindemellett megpróbáljuk a mai trendeket követő vendégek kívánságait is kielégíteni. Szívesen használunk helyi, friss, idényjellegű alapanyagokat: Balaton parti étterem lévén ajánlatunkban mindig szerepel néhány halétel, hidegtálainkon a környékbeli gazdák kecskesajt-féleségeit és mangalica termékeit kínáljuk, szüret idején a pincén kívül természetesen konyhánkból sem hiányozhat a badacsonyi szőlő, a felhasznált fűszernövényeket pedig saját kiskertünkben nevelgetjük.

Borozgatni vágyó vendégeinket többfajta kimért badacsonyi borral várjuk a hagyományos, boltíves Pinceborozóban, vagy kedvükre válogathatnak a villaépület másik, 100 éves pincéjében kialakított Borbarlang Vinotéka pazar palackos bor választékából. Napsütéses napokon a vendéglő legkedveltebb része a Panorámaterasz, ahonnan nem csak a Balatont látni (Siófoktól Balatonmáriafürdőig), hanem a híres bazaltorgonákat is. A Borbarlang Vinotéka borszaküzlet illetve a minden igényt kielégítő, különlegesen berendezett Georgina és Nefelejcs Apartman egész éven át szeretettel várja vendégeit.

Szolgáltatások

  • Vendéglő és Panorámaterasz: étkezések egyéni vendégeknek és csoportoknak, családi és üzleti rendezvények.
  • Pinceborozó: borkóstolók, borbemutatók borkorcsolyával vagy étkezéssel.
  • Borbarlang Vinotéka: borvásárlás palackozott magyar és kimért badacsonyi borokból, díszcsomagolás, muzeális borászati tárgyak kiállítása.
  • Bacchus Apartmanok: szállás (2+2+1fő, ill. 2+2fő).
  • Programszervezés.
  • Saját parkoló, autók és biciklik részére.
  • Szerszámok kerékpárok apróbb javításához.
  • Gyermekjátékok.

Fizetési lehetőségek: Készpénz, Bankkártya, SZÉP (Kártya), Erzsébet és Cafeteria utalványok, Badacsony Kártya és Balaton Card kedvezményadó hely.

Nyitva tartás

regi-szodakVendéglő és Pinceborozó: május elejétől szeptember végéig, naponta 12-22-ig, (egyéb időszakban előzetes megbeszélés szerint).
Borbarlang Vinotéka: egész évben, (szezonban a Vendéglő nyitvatartási idejében, szezonon kívül naponta 10-18-ig). Bacchus Apartmanok: egész évben.

Elérhetőség

Cím: 8261 Badacsony, Kossuth Lajos u. 1.
Tel.: +36 87/ 531-031
Mobil: +36 20/ 353-3389