Domaine Edegger Borászat

domaine-edegger-hordokA Domaine Edegger Borászat 2000 áprilisában kezdte meg a működését. Jelenleg 10 hektáron gazdálkodunk a Badacsonyi borvidék területén. Ültetvényeinken a fehérbort adó szőlőfajták közül Olaszrizlinget, Rajnai rizlinget, Szürkebarátot, Chardonnayt, Sauvignon Blanct, a kékszőlő fajták közül pedig Cabernet Sauvignont, Pinot Noirt és Merlot-t termesztünk. Célunk, hogy a Badacsonyi borvidék adottságainak kiaknázása mellett a megfelelő technológia és szakértelem párosításával olyan borokat alkossunk, amelyek mind a hazai mind a nemzetközi piacokon megállják a helyüket. A különleges minőségű alapanyag előállítása érdekében a termésmennyiséget minden ültetvényünkön szigorúan maximum 6 tonna domaine-edegger-boraszat/ ha termésátlagra korlátozzuk. Pincészetünket a legmodernebb technológiával szereltük fel, hogy képesek legyünk fajta- és termőhelyi jelleggel rendelkező, tiszta ízű, gyümölcsös borok készítésére. Két eltérő irányvonalú bortípust készítünk: az egyik irány a reduktív típusú száraz borok, a másik stílus esetében a borokat kis (225literes) tölgyfahordós érlelésnek vetjük alá. Ennek eredménye a lekerekedett, kiegyensúlyozott, szép fajtajelleggel rendelkező, gyümölcsös aromákban gazdag bor, mely palackozás után még több évre elegendő potenciállal rendelkezik.

domaine-edegger-aceltartalyokVendégeinknek két nagy apartmanunkban kínálunk szálláslehetőséget. Az apartmanok 600 méterre vannak a Balatontól, ezért kiválóan alkalmasak arra, hogy kiindulópontjai legyenek egy kellemes kulturális, borászati és vízi programokban gazdag pihenésnek.

A 40 főt befogadó kóstolótermünkben állandó borkóstolóval várjuk a látogatókat. 5 fő feletti létszám esetén előzetes időpont egyeztetés szükséges. Kívánságra szívesen szervezünk különleges igényeket is kielégítő borvacsorákat, ahol bor- és ételspecialitásokat kínálunk vendégeinknek.

Termékeink

Fehér borok

Olaszrizling 2012: Az olaszrizling borvidékünk tipikus bora. A mandulaíznek, a vulkanikus talajból nyert ásványi anyagoknak és a kiegyensúlyozott savasságnak köszönhetően ez egy kellemes, kiválóan élvezhető bor.
Premier: Igazi nyári bor gyümölcsös illattal és kellemesen enyhe savakkal. A 2007-es évjárattól csavarzáras üvegbe palackozzuk.
2008 – 2009-es évjáratok  Sauvignon Blanc és Olaszrizling fajtákból alkotott cuvée.
2010-es évjárat Szürkebarát, Rajnai Rizling, Olaszrizling és Sauvignon Blanc szőlőkből készült házasítás.
2011-es évjárat egy Olaszrizling, Rajnai Rizling és Sauvignon Blanc cuvée.
2012-es évjárat Olaszrizling és Rajnai Rizling házasítás.

Kápola 2009, 2011, 2012: Borvidékünk egyik jellemző szőlőfajtájából, a Szürkebarátból készült száraz, reduktív bor.

Helbeck: Nemesacél tartályban érlelt, reduktív Chardonnay. Elegáns és jól tárolható bor. A 2008-as évjárattól csavarzáras üvegekbe palackozzuk.
A 2012-es évjáratok 100% -ban Chardonnay-ból készült.
A 2010-es évjárat is 100%-ban Chardonnay-ból készült, de már 4 hónapos barrique hordós érleléssel.

Jakob 2008, 2009: Jakob  Chardonnay (60%) és Pinot Gris (40%) keveréke. 8 hónapig teljesen új barrikhordókban erjesztett és érlelt bor.

Vörös borok

Pinot Noir 2008, 2009, 2011: Ezen borunk 20 napig héjon erjedt, majd 10 hónapos érlelés következett a (225 literes) barrik-hordókban. Az alkoholos erjedés után biológiai savbomlással tettük e borunkat még kellemesebbé. Fiatalon is fogyasztható bor, az optimális életkora 3 év.

Georg 2009, 2011: Egy cuvée Cabernet Sauvignonból (45%), Merlot (45%) és Pinot Noirból(10%), melyet 24 napos héjjon erjesztés után 10 hónapig barrik-hordóban érlelünk. Testes, nehezebb bor érett, jól kiegyensúlyozott tanninstruktúrával. Fiatalon gyümölcsös jelleget is mutat.

Rozé bor

Rosé 2011: Ez a reduktív borunk egy Pinot Noir, Cabernet Sauvignon és Merlot cuvée, mely szép vöröshagymahéj színnel és enyhén gyümölcsös ízzel rendelkezik.

Édes bor

Caroline 2004: Olaszrizlingből és Traminiből készülő különlegesség – az évjárattól függően – késői szüretelésű aszúszemek vagy válogatott, tökéletesen érett szőlőszemek felhasználásával. A szemeket mindkét esetben kézzel válogatjuk át, majd az erjedés után 10 hónapig barrik-hordóban érleljük, ezután palackozzuk. Az aszúszemekből készített változat természetesen csak néhány szerencsés évben, a tokaji eljárást lehetővé tévő időjárás esetén készülhet.

Szolgáltatások

  • szállás-önálló lakrész fürdőszobával, konyhával.
  • borkóstoltatás borkorcsolyával.
  • borvásárlás, kóstolással, házhoz szállítás.
  • borértékesítés.

Nyitva tartás

  • 2013. Június 15. – Szeptember 01.
  • Hétfő – Vasárnap: 11:00 – 20:00
  • Előzetes bejelentkezés alapján.

Férőhelyek

  • Szállás: 6 fő (1 db 2 fős, 1 db 4 fős apartman)
  • Borkóstolás: 40 fő

Elérhetőség

Cím: 8261 Badacsony, Római út 235.
Tel.: +36 87/ 531-017