Ürmös Borozó – Szegedy Róza Ház

pinceA Szegedy Róza-ház és Ürmös borozó egész évben várja vendégeit. Jöjjön tekintse meg a múzeumot, ismerje meg a szerelmes pár Szegedy Róza és Kisfaludy Sándor életét. Kóstolja meg a ház borát, mely a Szegedy Róza receptje alapján készült ürmös bor…

A méreteiben is impozáns házat és a hozzá tartozó birtokot Szegedy Róza, a költő, Kisfaludy Sándor feleségeként vitte a házasságba 1800-ban.

szureteles-csoportA házaspár kedvelt tartózkodási helyévé vált Badacsony, élénk társasági életet éltek. Szegedy Róza ürmösbora országos hírnévre tett szert. A három részből álló épületegyüttes főépületének lakószobáiban az egykor ott élt házaspár tárgyi környezetét, valamint Kisfaludy Sándor ételútjának és munkásságának főbb állomásait csodálhatják meg a látogatók.

szureteles-preselesA badacsonyi hegy oldalában, a legszebb kilátást biztosító helyen, a Szegedy Róza ház ürmös borozójában az állandó kiállítások mellett helyi gazdák kézműves boraiból összeállított kóstoló is várja a kedves vendégeket.
Csoport 50 főig beltérben elhelyezhető.
Megközelítés: Busszal 100 m, hegyi taxival, autóval.

Aktuális Nyitva tartás: Hétfő kivételével minden nap 10:00 – 18:00-ig vagy egyeztetett időpontban.

Állandó Kiállítások

  • A legendás szerelmespár Kisfaludy Sándor és Szegedy Róza emlékkiállítása.
  • badacsonyi borgazdaság a 19. század végén.
  • Tatay Sándor emlékkiállítás.

Az Ürmös Borzozóban Borkóstolási lehetőség várja a borkedvelőket, ahol a a ház borát (Szegedy Róza  ürmösbora) vétek kihagyni a sorból!

Elérhetőség

Cím: 8261 Badacsony, Római u. 156.
Mobil: +36 70/ 382-9210