Imre Borpince

Családunk négy nemzedék óta foglalkozik szőlőtermesztéssel a Badacsony illetve a környező tanúhegyek oldalában.imre-pince-kerthelyiseg Pincészetünkben a gondos munka eredményeként Olaszrizling, Szürkebarát és Ottonel Muskotály, Kéknyelű és Cabernet Sauvignon szőlőkből készülő borok értékesítése és palackozása folyik.

Borkülönlegességeink között megtalálhatók: késői szüretelésű deszertborok, jégbor. Borospince – présházunk a Badacsony hegyre felvezető turistaút mellett könnyedén megtalálható.

Szolgáltatások: borkóstoltatás borkorcsolyával; borvásárlás, kóstolással.

Termékeink

Olaszrizling 2010. száraz – 0,75 l

Elterjedését tekintve borvidékünk uralkodó fajtája e sokarcú hungarikum. Hagyományos tölgyfahordós erjesztéssel és érleléssel készített olaszrizling borunk jellegzetesen zöldessárga, enyhén rezeda illatú, finoman kesernyés ízével a keserű mandulára emlékeztet. A zamatos, elegáns savú bor sült húsok és halételek nagyszerű társa.
Fogyasztási hőmérséklet: 10-12 °C -on ajánljuk.

Kéknyelű 2010. száraz – 0,75 l

Ősi, helyi eredetű fajta, melyet ma már csak kizárólag Badacsonyban termesztenek. Borát az egyszerre élénk, de finom savak, és a fahordós, majd palackos érlelés során kialakuló zamatanyagok jellemzik. Ezek a kéknyelű igazi értékei, persze a fajta kuriózum jellege éppúgy élménnyé teszi ezen tradicionális technológiával készült hungarikum bor fogyasztását. Jellegénél fogva liba- és kacsasültekhez.
Fogyasztási hőmérséklet: 10-12 °C -on ajánljuk.

Szürkebarát 2009. száraz – 0,75 l

Ottonel Muskotály 2010. száraz – 0,75 l

Gyümölcsös, illatos, zamatos és elbűvölő. Szárazságával, mégis kellemesen lágy savaival hamar közkedvelté vált.

Cabernet Sauvignon 2009. száraz – 0,75 l

A cabernet sauvignon immár a mi borvidékünkön is terjedő, kiváló vörösbort adó fajta. Élénk árnyalatú, rubintvörös színű bor, melynek jellegzetes illatát, zamatát a tölgyfahordós érlelés teszi teljessé. Határozott, de bársonyos csersavával vadételeink kedvelt társa.
Fogyasztási hőmérséklet: 14-16 °C -on ajánlott, de illata egy-két fokot melegedve teljesedik ki igazán.

Jégbor édes – 0,5 l

A jégbor készítése német borvidéken alakult ki, majd onnan indult hódító útjára. A mi borvidékünk klímája is alkalmas  némely évjáratokban arra, hogy gondos munkával, a téli hónapokig a tőkén hagyott túlérett szőlőszemek beltartalmát fagy segítségével tovább koncentráljuk. A január elején szüretelt olaszrizling szőlőből származó telt, fűszeres, cukor és savtartalmában harmonikus jégborunk igazi különlegesség!

Ürmösbor édes – 0,5 l

Az Ürmösbor készítésének több száz éves hagyománya van. Badacsonyban Szegedy Róza nevéhez fűződik legszorosabban e híres borkülönlegesség. Az Ürmösborunk alapját egy késői szüretelésű olaszrizling adja. A mustba különböző gyógynövényeket helyezünk, melyek közül a legfontosabb az ürömfű. Az így kierjedő mustból jellegzetes kesernyés ízű, kellemesen édes, aranysárga színű aperitif bor készül, mely egyben emésztést segítő, nyugtató hatású is.
Fogyasztási hőmérséklet: apró kortyokban ízlelve 10-12 °C -on ajánljuk.

Ottonel Muskotály 2009. félédes – 0,75 l

Borvidékünk jellegzetes muskotályos fajtája, aranysárga íze, muskotály-zamata, kellemes lágysága és édessége miatt különösen a női borkedvelők körében népszerű. Fogyasztását elsősorban édes ételekhez, süteményekhez, desszertekhez ajánljuk.
Fogyasztási hőmérséklet: mivel nagyobb testű, illatos bor, így 13-14 °C -on a legszebb illatú, zamatú.

Szürkebarát 2009. félszáraz – 0,75 l

Badacsony eme aranysárgán csillogó fajtának köszönheti hírnevét, amely máig a borkedvelők egyik kedvenc fajtája maradt. Zamatos ízével, enyhe savaival tűnik ki a hagyományosan tölgyfahordóban érlelt, fűszeres illatú bor. Fogyasztását a természetes cukortartalmú, félszáraz, teltebb borok kedvelőinek ajánljuk,de remekül párosítható a nemesebb halételekhez és édeskés mártással tálalt húsételekhez is.
Fogyasztási hőmérséklet: 10-12 °C -on ajánljuk.

Késői szüretelésű olaszrizling 2008. édes – 0,5 l

Az egyre kedveltebbé váló desszertborok palettáját szeretnénk bővíteni ezen borkülönlegességünkkel. A november végén szüretelt, zömében aszúsodott, túlérett szőlőből készült bor borostyán sárga színű , az aszalt gyümölcsökre emlékeztető illatú, zamatokban rendkívül gazdag, nagy testű nedű.
Fogyasztási hőmérséklet: apró kortyokban 12-14 °C -on ajánlott.

Késői szüretelésű muskotály 2006. édes – 0,5 l

Ebben a borban az ottonel muskotály jellegzetes illata keveredik a késői szüret keserű mandula zamatával. Az ízvilágok közötti harmóniát az aszalt gyümölcsök teremtik meg. Aranysárga színe és olajossága mutatja a bor koncentráltságát. Tökéletes próbálkozás arra, hogy felfedezzük vele a muskotály eme ritka arcát.

Szürkebarát 1995. félédes – 0,5 l

Ottonel Muskotály 1995. félédes – 0,5 l

Nyitva tartás

  • Május 1. – Szeptember 15. között 12:00 – 19:00 óra.
  • Szeptember 16. – Április 30. között előzetes bejelentkezés alapján.

Férőhelyek

  • Pincében: 40 fő
  • Teraszon: 100 fő

Elérhetőség

Cím: 8261 Badacsony, Kisfaludy u. 11.
Mobil: +36 20/ 384-7669; +36 20/ 347-2274