Málik Pince

Badacsonyba 1973-ba költözött a Málik család, mindig volt szőlőjük és boruk,de komolyabban csak 7-8 éve foglalkoznak szőlőműveléssel és borkészítéssel.

a-pince-belulrolA jelenlegi termőterület mintegy 0,7 ha, mely a badacsonyi hegy déli oldalán, a tengerszinttől számított 200 m magasságban helyezkedik el, közvetlen a sziklák alatt. Ennek megfelelően a fajtakiválasztás, maga a művelési mód, és a borkészítés kézműves és hagyományos módon történik, melyet tudatosan az elmúlt évtizedek környezetemben tapasztalt, úgymond „modern technológiák” –kal szemben a saját stílusomnak és a történelmi borvidéknek megfelelő irányaként határoztam meg.

kinti-helysegA már termő Kéknyelű, Olaszrizling és Budai Zöld (mely bakművelésben 120 x 120-as térállásban van) fajták mellett a Bakator és Zöldszilváni telepítésén dolgoznak. A borokat mindennemű fajélesztő és egyéb segédanyagok hozzáadása nélkül fahordóban erjesztik és érlelik a palackozásig. Meggyőződésük, hogy a borvidék hírnevének és rangjának visszaszerzése és megerősítése ezen fajták és a nagytestű száraz fehérborokon keresztül lehetséges.

Borfajták: Kéknyelű, Budai Zöld, Szürkebarát, Olaszrizling, Bakator, Zöldszilváni.

Szolgáltatások

  • borkóstoló
  • palackos bor eladás
  • csoport fogadása bejelentkezéssel
  • étkezési lehetőség

Nyitva tartás: Előzetes bejelentkezés alapján egész évben.

Elérhetőség

Cím: 8261 Badacsony, Tatay Sándor út 6.
Mobil: +36 30/ 530-0136