Muskátli Vendéglő és Cukrászda-Laci Bácsi Pincészete

A 71-es főút mellett Badacsonytomajban hangulatos balatoni környezetben található etterema Muskátli Családi Kisvendéglő és Cukrászda. Házigazdákként és vendéglátókként a hagyományos magyar konyha ízletes ételsoraival, házilag készített omlós süteményekkel és saját pincészetünkben érlelt zamatos badacsonyi borokkal várjuk az átutazóban lévő vendégeket! Az itt lakóknak és nyaralóknak a hétköznap forgatagában, ebédidőben ízletes kétfogásos menüvel igazi hazai ízekkel kedveskedünk vendégeinknek. Hétvégén mindig izgalmas meglepetés-ételsorral, napi specialitással lepjük meg a hozzánk érkezőket.

A cukrászati termékeinket és borainkat saját magunk készítjük. Borainkat a hagyományok tiszteletével, a mai kor ízlésének megfelelően állítjuk elő. Minden palackba őseink tapasztalata, a természet adta titokzatos zamatok és a kemény munka gyümölcse kerül. Kóstolási és vásárlási lehetőség a vendéglőben.

A Badacsonyi Bor méltán híres, és aki szereti a jó bort illatával, színével és zamatával, na meg a borkóstolás izgalmas hangulatát, annak felejthetetlen perceket nyújthat  egy badacsonyi borospincénél tett látogatás.epulet Szita Laci bácsi kisvendéglőjébe betért borívók a családi szőlőterületeken művelt saját pincészetben érlelt borokból kóstolhatnak kedvükre, és ha ízlett akkor vásárolni is lehet a minőségi termékekből. A családi pincészet fő jellemzője a hagyományok tisztelete a mai kor ízlésének megfelelő kombinációval.
Fő fajtáik Badacsony legkiválóbbjai: az Olaszrizling, Juhfark, Badacsonyi Szürkebarát és Badacsonyi Muskotály.
Általuk a Balaton tükrében fürdő napsugár életet lehelt a tűzhányó kihűlt bazaltjába, s a föld, és az ég, a tűz és a víz szerelméből a szorgos szőlőművelők keze nyomán új nektár született: a Badacsonyi Bor.

Termékeink

Olaszrizling

Borának színe a zöldnek és a sárgának oly nagyszerű keveréke, hogy már látása is szomjat kelt. Illatában érződik a táj-és fajtajelleg. A késői szüretelésű Olaszrizling cukor-és extrakttartalma eléri a legjobb aszúk értékeit. Savai tökéletesen olvadnak bele a test, az alkohol, az illat és zamat csodálatos harmóniájába.

Juhfark

Ősi magyar eredetű szőlőfajta. Kevés helyen termelik, ezek közül egyik Badacsony. Középérésű. Egy-egy kedvező évjáratban szép savaival hívja fel magára a figyelmet. Ősi recept szerint fiú utód születése várható a rendszeres fogyasztása után.

Badacsonyi Muskotály

Már az első szőlészeti és borászati leírások is dicsérően emlékeztek meg róla. Színe aranysárga, általában a hölgyek kedvence. Különös báját és sikerét – intenzív illatán kívül – kellemes édességének köszönheti. Forgalomba különlegességként kerül.

Badacsonyi Szürkebarát

A legismertebb és leggyakrabban emlegetett bor. Mintha a vulkánok tűzéből lopott volna ez a bor. Színe az aranyé, alkoholban és extrakttartalomban gazdag. Savai lágyak, simogatóak. Illata fajtajelleges, kellemesen csalogató. A pohárban megforgatott bor olajos hullámairól a fény ezernyi sugárban tükröződik, a Balaton víztükrének csillogására emlékeztetve.

Elérhetőség

Cím: 8258 Badacsonytomaj, Balaton utca 2.
Tel.: +36 87/ 471-167