Sipos Borház

fahordokA Sipos Borház a Badacsony hegy lábánál 10 hektár szőlőterületen gazdálkodik. Az évtizedek óta családi alapokon működő vállalkozás mára a borvidék egyik kiemelkedő borászata, mely az ősi hagyományok és az új technológiák ötvözésével az egyik legválasztékosabb borkínálattal rendelkezik.

Termékeink

Badacsonyi Olaszrizling: A vidék sokarcú fajtája, melyet egyszerűsége tesz oly változatossá. Szalmasárga színe mögött rezedát, kis mandulás kesernyésséget, vulkáni mineralitást és elegáns savakat fedezhetünk fel, így méltó utódja a régi idők “nagy rizlingjeinek.”
Badacsonyi Szürkebarát: Badacsony világhírű bora, mely már a királyok asztalán is a bazaltvulkán tüzét hordozta magában. Színe az aranyé, savai kellemesen kemények, simogatóak, zamatában a túlérett szőlőt kínálja nekünk.
Badacsonyi Ottonel Muskotály: A hölgyek körében talán a legkedveltebb bor, mely címét különleges, magával ragadó gyümölcsös illatának, zamatosan édes, kellemesen lágy, de mégis tüzes ízének köszönheti.
Badacsonyi Kéknyelű: A világon egyedül Badacsonyban található szőlőfajta, mely tükrözi a borvidék minden ősi értékét. Tüzes savtartalma összetéveszthetetlen élményt nyújt a magas mineralitású vulkáni borok uralkodójaként.
Badacsonyi Száraz Szürkebarát: A szürke szerzetesek bora, kik a fehér csuhájukat nem kímélve emelték e bort a Mindenható tiszteletére Badacsony bazalt oltárán az ég felé. A tökéletes belső egyensúly ad kellő alapot az illatok és zamatok csodálatos, buja nászának.
Badacsonyi Muscat Ottonel: A palackban rabul ejtett „Badacsonyi Boristennő”, mely finom savaival mindkét nemet megörvendeztetve, az örök ifjúság és a táj pezsgő életének élvezetét nyújtja.
Balatoni Délután: Utazás, aranyhíd a vízen, meleg, egy csodálatos nő, napozás, egy kedves kis vendéglő, félre eső rejtekhely, csókok, mélyen egymásban fenn a mennyben, majd végtelen utazás a földön…
Balatoni Éjszakák: Vannak pillanatok, amik örökké tartanak. Az ezüsthíd csillogása a vízen, buja szellő a nádasban, egy éjszakai fürdőzésen két tekintet összevillanása… Élmény, mely magával ragad, feledhetetlen Balatoni éjszakák.
Balatoni Pirkadat: Testünk fáradt, összeölelkezve reszket. Lelkünk megújulásra vár – mikor a Nap újra életet lehel belénk. Magamba szívom erejét, lágy melegét, a szürke ismét színes, józanságom nem teher – szerelmünk erőt ad az új Napnak s eljő a Balatoni Pirkadat… és újra megkívánlak.

’56-os emlékbor

Imre bácsi bora: A palackban található bor ugyanazon dűlő gyümölcse, melyen 1956. október 22-én dédnagyapánk meghívására Nagy Imre szüretelt és pihent meg utoljára forradalom előestéjén.
Késői Kéknyelű: A borvidék különlegessége egy késői szüret alkalmával is tud meglepetést okozni nekünk.  a markáns savakat és magas alkoholtartalmat finoman fedi el előlünk a kevés maradék cukor, mellyel a kéknyelű ismét új arcát fordítja felénk.
Lacrima Vulcanica: A jégbor a természet olyan ritka ajándéka, mely borvidékünkön csak ritkán adatik meg. A tűkén megfagyott szemek magukba zárják a szőlő finom zamatát, melyet a préselésnél cseppenként nyerhetünk ki, így a méltán nevezhetjük a vulkán könnyének.

Szolgáltatások

  • panzió
  • borkóstoltatás borkorcsolyával, hidegtállal
  • borvásárlás, kóstolással, díszcsomagolás,házhoz szállítás, névre szóló palackozás
  • rendezvényszervezés, hidegtál rendelés
  • programszervezés

Nyitva tartás: Május 1. – Szeptember 15. Egyéb időszakban előzetes bejelentkezés alapján.
Befogadóképesség: 20 fő (2 ágyas, pótágyazható szobákban).
Borkóstolás: 100 fő

Elérhetőség

Cím: 8257 Badacsonyörs, Szőlő u. 21-23.
Mobil: +36 30/ 651-5687